Français

Bestaande klant?

Torische lenzen voor astigmatisme (lenzen met cilinder)

Wat zijn torische contactlenzen?

Torische lenzen zijn speciaal gemaakt om astigmatisme, myopia (bijziendheid) en hypermetropie (verziendheid) te corrigeren. Bijziendheid is een oogafwijking die het moeilijk maakt voor mensen om zich te concentreren op gebieden die ver van hen af liggen. Verziendheid is, in tegenstelling tot bijziendheid, die het moeilijk maakt om dichtbij goed te zien. Tot slot geeft astigmatisme problemen in de perifere gebieden. Deze drie problemen kunnen met behulp van torische lenzen verholpen worden.

Torische lenzen vs. standaard lenzen

Torische lenzen zijn gelijk aan standaard lenzen: ze kunnen meerdere dagen achter elkaar gebruikt worden en je moet ze 's nachts verwijderen en dan in een doosje met een vloeistof doen. Vanzelfsprekend is het raadzaam om ze met schone handen te behandelen, om elk risico op infectie te vermijden. Het belangrijkste verschil is dat standaard lenzen meestal maar één afwijking kunnen corrigeren, dus in het geval van meerdere problemen, blijft dat ongecorrigeerd en wordt je gezichtsscherpte niet effectief. Bij astigmatisme is de vorm van het oog niet standaard. Het oog neigt naar de vorm van een rugbybal, in plaats van een voetbal. Er zijn dus twee gebieden in het oog die elk een verschillende correctie vereisen en het is nodig om torische lenzen te gebruiken om dit probleem te corrigeren.

Verschillen torische & standaard lenzen

In tegenstelling tot standaardlenzen hebben de torische lenzen een manier waarop ze in de ogen moeten worden geplaatst, omdat de twee verschillende correctievlakken moeten overeenstemmen met de te corrigeren delen van het oog. Daarom is het nog belangrijker dat je bij het dragen van deze lenzen niet over je ogen wrijft. Houd er rekening mee dat sommige van deze lenzen meer wegen, om overmatige beweging of rotatie te voorkomen. Daarnaast zijn torische contactlenzen vaak een stuk fragieler en dienen daarom voorzichtige hantering te krijgen.

Draagtijd

Type

Producent

Merk

  • Type

    Torische lenzen

Laad meer producten

De beste keuze voor jouw ogen

We hebben unieke voordelen

1 135 402 contactlenzen op voorraad

We hebben meer dan 1 miljoen paar lenzen voor onmiddellijke verzending.

Gratis bezorging*

*Gratis verzending voor bestellingen van meer dan €49 en alle brillen uit de Lentiamo Collection. Voor bestellingen met een lagere waarde kun je gebruikmaken van bezorgdiensten vanaf € 3,90

Lage prijzen

Wij zijn een van de grootste wederverkopers van contactlenzen in Europa, omdat we geweldige prijzen hebben voor iedereen.

 

Loyaliteitsprogramma

Vanaf je eerste aankoop krijg je bonuspunten die je kunt inwisselen voor gratis cadeaus.

365 dagen garantie

Gegarandeerd vervangende lenzen als je het voorschrift verandert.

Originele producten

Wij verkopen alleen gecertificeerde producten van gerenommeerde fabrikanten zoals Bausch and Lomb, Alcon, Johnson & Johnson en CooperVision.