Français

4,8 Beoordeling

Bestaande klant?

Lenzenvloeistof

Er zijn twee soorten vloeistoffen voor de verzorging van contactlenzen: multifunctionele lenzenvloeistoffen en waterstofperoxide lenzenvloeistoffen.

Multifunctionele lenzenvloeistoffen

Ze worden ook wel "no-rub" vloeistoffen genoemd, omdat ze de lenzen zowel reinigen als desinfecteren, zonder dat je ze mechanisch moet wrijven om de afzettingen van lipiden, eiwitten of calcium te verwijderen. Toch zal een lichte wrijving na bevochtiging zorgen voor een effectievere reiniging.

Multifunctionele lenzenvloeistoffen zijn ontworpen om contactlenzen te reinigen, te spoelen, te bewaren en te verfrissen. Multifunctionele vloeistoffen zijn gemakkelijker te gebruiken en goedkoper dan lenzenvloeistoffen op basis van peroxide.

Waterstofperoxide lenzenvloeistoffen

Peroxide vloeistoffen bestaan uit het plaatsen van de lenzen in de lenshouder in het doosje, het gieten van de peroxide lenzenvloeistof in het doosje en het sluiten ervan gedurende de tijd die in de bijsluiter van het product is aangegeven.

Dit lensverzorgingssysteem vereist neutralisatie van de vloeistof voordat de lenzen worden gedragen. Vermijd contact van het oog met een niet geneutraliseerde vloeistof.

Er zijn lenzenvloeistoffen op de markt met een cilindrisch lenzendoosje, die een schijf bevat die de vloeistof onmiddellijk begint te neutraliseren. Dit wordt het eenstaps waterstofperoxide-gebaseerde lensverzorgingssysteem genoemd.

Bij een twee-staps systeem worden de contactlenzen gedurende een bepaalde tijd in de waterstofperoxide bewaard, zoals aangegeven op de bijsluiter. Vervolgens wordt een neutralisator in het doosje gedaan om het desinfectiemiddel om te zetten in saline.

Voor mensen die allergisch of gevoelig zijn voor conserveringsmiddelen wordt het waterstofperoxidelens verzorgingssysteem aanbevolen. Waterstofperoxide-lenzenvloeistoffen zijn vrij van conserveringsmiddelen, in tegenstelling tot multifunctionele lenzenvloeistoffen, die conserveringsmiddelen kunnen bevatten.

Type

Maat

Producent

Merk

Laad meer producten

De beste keuze voor jouw ogen

We hebben unieke voordelen

1 135 402 contactlenzen op voorraad

We hebben meer dan 1 miljoen paar lenzen voor onmiddellijke verzending.

Gratis bezorging*

*Gratis verzending voor bestellingen van meer dan €49 en alle brillen uit de Lentiamo Collection. Voor bestellingen met een lagere waarde kun je gebruikmaken van bezorgdiensten vanaf € 3,90

Lage prijzen

Wij zijn een van de grootste wederverkopers van contactlenzen in Europa, omdat we geweldige prijzen hebben voor iedereen.

 

Loyaliteitsprogramma

Vanaf je eerste aankoop krijg je bonuspunten die je kunt inwisselen voor gratis cadeaus.

365 dagen garantie

Gegarandeerd vervangende lenzen als je het voorschrift verandert.

Originele producten

Wij verkopen alleen gecertificeerde producten van gerenommeerde fabrikanten zoals Bausch and Lomb, Alcon, Johnson & Johnson en CooperVision.