Français

Bestaande klant?

Lenzen voor bijziendheid en verziendheid

Sferische contactlenzen zijn de eerste keuze voor het corrigeren van bijziendheid (myopie) en verziendheid (hyperopie). Dit type lens is rotatiesymmetrisch, d.w.z. het heeft overal dezelfde vorm. De naam van de lens is afgeleid van de term sphere, die de dioptrie-waarde beschrijft die nodig is om het visuele defect te corrigeren. Bij bijziendheid is de dioptrie-waarde negatief, bij verziendheid is deze positief.

Wat zijn de voordelen van sferische contactlenzen?

De meest gebruikte modellen zijn sferische contactlenzen. Dat komt omdat sferische lenzen bijziende en verziende mensen in staat stellen om zelfs zonder bril voorwerpen duidelijk te herkennen. Sferische contactlenzen breken het licht zodanig dat een persoon met een slecht zicht weer scherp kan zien. Het doet er niet toe of sferische lenzen zacht of vormstabiel zijn bij maand- of daglenzen.

Sferische vs. asferische lenzen

Wat is het verschil tussen sferische en asferische lenzen?

Sferische afwijking is kenmerkend voor de basisvorm van een bolvormig oppervlak en onafhankelijk van uitlijnfouten of fabricagefouten. Dat betekent dat een perfect ontworpen en vervaardigde sferische contactlens van nature nog steeds een sferische aberratie heeft. Om deze sferische aberratie te compenseren, is een ander type lens nodig. Asferische contactlenzen focussen licht tot op een klein punt en produceren dus geen onscherpte en verbeteren de beeldkwaliteit. Ze zijn de perfecte keuze voor mensen met astigmatisme.

Draagtijd

Type

Producent

Merk

  • Type

    Sferische

Laad meer producten

De beste keuze voor jouw ogen

We hebben unieke voordelen

1 135 402 contactlenzen op voorraad

We hebben meer dan 1 miljoen paar lenzen voor onmiddellijke verzending.

Gratis bezorging*

*Gratis verzending voor bestellingen van meer dan €49 en alle brillen uit de Lentiamo Collection. Voor bestellingen met een lagere waarde kun je gebruikmaken van bezorgdiensten vanaf € 3,90

Lage prijzen

Wij zijn een van de grootste wederverkopers van contactlenzen in Europa, omdat we geweldige prijzen hebben voor iedereen.

 

Loyaliteitsprogramma

Vanaf je eerste aankoop krijg je bonuspunten die je kunt inwisselen voor gratis cadeaus.

365 dagen garantie

Gegarandeerd vervangende lenzen als je het voorschrift verandert.

Originele producten

Wij verkopen alleen gecertificeerde producten van gerenommeerde fabrikanten zoals Bausch and Lomb, Alcon, Johnson & Johnson en CooperVision.