Français

Bestaande klant?

Hoe koop ik een bril op sterkte online

twee zonnebrillen en een bril op tafel

 

Online een bril op sterkte kopen is een gemakkelijke en handige manier geworden om snel de bril te krijgen die je nodig hebt. Van het selecteren van monturen en lenscoatings tot het invoeren van de brilreceptgegevens, de stappen kunnen ook voor een nieuwe koper overweldigend zijn.

Lentiamo biedt een eenvoudig te volgen vijfstappenproces voor het online bestellen van een bril op sterkte. Lees hieronder hoe je een bril online bestelt bij Lentiamo!

Stap 1. Kies je montuur

Navigeer eerst naar de categorie brillen op sterkte en kies je favoriete frames uit een brede selectie stijlvolle opties in de e-shop.

Weet je niet zeker of je gekozen frames werken? Vind je Brilmaat voor een goede pasvorm.

Handige tips: Weten welke bril bij je gezichtsvorm past kan je helpen om stijlen te kiezen die het beste bij je gelaatstrekken passen. Als je nog steeds vastzit, zoek dan naar het Virtual Try-On symbool om honderden stijlen virtueel thuis uit te proberen. En vergeet tot slot niet de nieuwste brillen trends te bekijken, om te zien welke stijlen populair zijn.


Stap 2. Selecteer je lenzen

Nadat je je frames hebt gekozen, selecteer je je lenzen. In deze stap kies je lenzen voor lezen of voor veraf en kies je de coating van je lenzen.

Lezen / Afstand

 • Lezen – Als je zichtproblemen met de jaren zijn gekomen en je voornamelijk een bril nodig hebt om te lezen, is dit misschien de optie voor jou.
 • Afstand – Als je lenzen voor algemeen gebruik nodig hebt voor elke afstand (dichtbij of veraf), dan is dit waarschijnlijk de optie die je nodig hebt.

Coatings

 • Antireflectie – Antireflecterende coating die basisbescherming biedt tegen water en stof
 • Superhydrofobische coating met antireflectie – Hydrofobe coating ter bescherming tegen water en stof
 • Zonnebrillen – Zonnebril op maat in de kleur van je keuze
 • Computer "Blue Cut" met antireflectie en hydrofobe coating  Speciaal ontwikkeld filter met bescherming tegen blauw licht

Stap 3. Gegevens recept toevoegen

Dan is het tijd voor je voorschrift. Je kan je receptgegevens op drie manieren toevoegen:

 • Voorschrift uploaden
 • Handmatig invoeren 
 • Contactlensrecept omzetten 

Nauwkeurige gegevens op voorschrift zijn essentieel om de juiste bril te krijgen. Ons platform maakt het gemakkelijk om uw voorschriftgegevens in te voeren. Daarnaast is het meten van uw pupilafstand (PD) cruciaal voor de juiste uitlijning van uw brillenglazen. Als u niet zeker bent, leen hoe je je PD meet.

Opmerking: Als je hebt gekozen voor een zonnebril op maat, moet je het type glas en de tint selecteren voordat je de gegevens van je bril op sterkte toevoegt. Je kunt kiezen tussen effen en verloop, gespiegeld, gepolariseerd, of meekleurende lenzen.


Stap 4. Index kiezen

Lentiamo biedt een selectie van lensindexen, zodat je je lenzen kunt aanpassen aan je voorschrift en voorkeuren. Je hebt de keuze uit vier indexopties.

 • Standaard – Standaard hard materiaal, ideaal voor lagere sterktes
 • Slim – Aanbevolen optie met extra gehard glas en UV-bescherming
 • Extra slim – Extreem duurzame asferische lenzen met een natuurlijke look, zelfs voor hoge dioptrieën
 • Ultra slim – Beste keuze voor hoge bollen

Stap 5. Rond je bestelling af

In de laatste stappen controleer je de monturen, glazen en voorschriftgegevens om er zeker van te zijn dat alles klopt. 

Voeg je betalings- en leveringsgegevens toe voordat je op "Bestelling afronden en betalen" klikt. Daarna ontvang je een bestelnummer en een bevestigingse-mail.

Klaar om je volgende bril online te bestellen?

Blader door duizenden stijlen en vind vandaag nog je favorieten.

Koop glasses

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig om online een bril te kopen?

Om online een bril op sterkte te kopen, heb je nodig (1) een up-to-date voorschrift van een oogspecialist, (2) een nauwkeurige pupilafstandsmeting en (3) een computer of mobiel apparaat om te browsen en te bestellen.

Hoe krijg je een bril aangemeten als je online koopt?

Lentiamo biedt richtlijnen over hoe je de juiste brilmaat vind voor jouw gezichtsvorm. Je kunt ook de Virtual Try-On tool gebruiken om te zien hoe monturen jou staan.

Is het veilig om online een bril te kopen?

Ja, een bril online kopen is veilig zolang je hem koopt bij een gerenommeerde online verkoper zoals Lentiamo. Wij bieden alleen gecertificeerde producten aan om er zeker van te zijn dat je de veiligste producten van de beste kwaliteit krijgt.

Hoe lang is het brilvoorschrift geldig?

Een brilrecept is over het algemeen ongeveer twee jaar geldig. Het wordt aanbevolen om regelmatig een oogtest te doen om er zeker van te zijn dat je voorschrift up-to-date is en dat je geen gezondheidsproblemen met je ogen hebt.

Kun je een bril retourneren nadat je hem online hebt gekocht?

Met Lentiamo's retourbeleid, heb je altijd het recht om goederen binnen 30 dagen na aankoopdatum te retourneren, ook al geeft de wet een kortere periode aan, namelijk 14 dagen.

Contactlenzen en brillen kunnen zonder opgaaf van reden worden geretourneerd.

Meer lezen

Verken andere onderwerpen gerelateerd aan online brillen kopen.